
Pagardinti virtinukai
Toliau pateiktos instrukcijos ir ingredientai.
Ingredientai
- po 3 šaukštus sviesto ir aliejaus,
- 250 g voveraičių,
- 6 griežinėliai rūkyto kumpio,
- svogūnų laiškų,
- 1 skiltelė česnako,
- 50 ml naminio paukštienos sultinio,
- 3 šaukštai grietinės,
- 50 g kietojo sūrio,
- ryšelis bazilikų,
- druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga
- Paruoštus ir išvirtus virtinukus nuvarvinkite ir pakepinkite sviesto ir alyvų aliejaus mišinyje, kol parus.
- Voveraites 5 min. pakepinkite.
- Pasūdykite, pabarstykite pipirais.
- Kumpį supjaustykite juostelėmis, svogūnų laiškus – gabalėliais.
- Kumpį apkepinkite, suberkite svogūnų laiškus, sukapotą česnako skiltelę, pakepinkite ir supilkite sultinį.
- Šiek tiek pavirinkite, įmaišykite grietinę, jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Nuo kietojo sūrio specialia lopetėle pridrožkite stambių drožlių, nuskabykite bazilikų lapelius (jei jie stambūs – perplėškite).
- Lėkštėje iš krašto ratu sudėkite virtinukus, į vidurį – voveraites ir kumpį su svogūnais, pabarstykite sūrio drožlėmis ir bazilikais.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.