Paprasčiausiai rūkytas skumbrės receptas

Paprasčiausiai rūkytas skumbrės receptas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis skumbrės receptas puikiai tinka kiekvienai dienai, kai norite pasimėgauti kažkuo lengvu ir sveiku. Rūkymo procesas suteikia skumbrei ypatingo skonio, o naudojant paprastus prieskonius – druską, lauro lapą ir Santa Marina žuvies prieskonius – sukuriama harmoninga skonio kombinacija. Receptas yra paprastas, nereikalaujantis daug pastangų, bet rezultatas – nepakartojamas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Grilis (Su dangčiu, tinkamas rūkyti žuvį)
  • Rūkymo mediena (Pageidautina alksnio arba vyšnios)
  • Aliejus (Žuviai patepti prieš rūkymą)
  • Peilis (Skumbrės pjovimui ir paruošimui)
  • Mentelė (Žuviai apversti ant grilio)

Ingredientai
  

  • 4 vnt Skumbrės - Šviežios arba šaldytos
  • 1 šaukštas Druska - Pagal skonį
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 2 šaukšteliai Santa Marina žuvies prieskoniai - Galima keisti mėgstamais prieskoniais

Gaminimo eiga
 

  • Skumbres nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuvalykite vidų, jei reikia.
  • Patepkite skumbres aliejumi ir įtrinkite druska bei Santa Marina žuvies prieskoniais. Viduje įdėkite lauro lapus.
  • Paruoškite grilį su alksnio ar vyšnios mediena rūkymui. Uždenkite dangtį ir leiskite rūkti apie 1 valandą arba kol skumbrės pasieks norimą spalvą ir aromatą.
  • Patikrinkite, ar žuvis yra visiškai išrūkyta, ir pateikite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, šviežiais pomidorais ar agurkais.

Pabaigai…

Rūkyta skumbrė puikiai tinka tiek karšta, tiek šalta. Galite naudoti įvairius prieskonius, kad pritaikytumėte receptą savo skoniui.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalBaltymai: 25gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 350mgVitaminas A: 50IU
Recepto raktažodžiai Grilio receptai, Rūkyta žuvis, Skumbrė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating