Paprasta kiaušinienė su dešrelėmis
Pateikiame paprastą kiaušinienės su dešrelėmis ir prieskoniais receptą. Jai pagaminti reikia tik kelių pagrindinių ingredientų, o iškepti galima vos per kelias minutes, naudojant nedidelę keptuvę. Purių kiaušinių, pieniškos dešros, druskos ir pipirų derinys sukuria gardų ir sotų patiekalą, kuris neabejotinai taps mėgstamiausiu. Be to, tai puikus būdas sunaudoti pieniškos dešros likučius, kurių galbūt turite po ranka.
Šį receptą galima lengvai padvigubinti arba patrigubinti, kad būtų galima patiekti daugiau žmonių. Tik būtinai naudokite didesnę keptuvę ir atitinkamai pakoreguokite gaminimo laiką.
Tikiuosi, kad jums patiks šis paprastas kiaušiniėnės receptas!
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 1 pieniška dešrelė
- druskos ir pipirų pagal skonį
- sviesto arba aliejaus kepti
Gaminimo eiga
- Kiaušinius įmuškite į dubenį ir lengvai suplakite šakute.
- Pienišką dešrą supjaustykite plonais griežinėliais.
- Įkaitinkite nedidelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite gabalėlį sviesto arba šiek tiek aliejaus.
- Keptuvei įkaitus, sudėkite griežinėliais supjaustytą pienišką dešrą ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Keptuvėje esančią dešrą užpilkite plaktais kiaušiniais.
- Kiaušinius pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Leiskite kiaušiniams kepti, kol jie pradės stingti, tada mentele atsargiai apverskite omletą.
- Kepkite dar minutę ar dvi, kol kiaušiniai visiškai susigers ir omletas bus iškepęs iki norimo minkštumo.
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.