Paprastai keptas šapalas su bulvių koše

Paprastai keptas šapalas su bulvių koše

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien paruošiau paprastą, bet skanų patiekalą – keptą šapalą su bulvių koše. Šis receptas yra labai paprastas, tačiau suteikia nepakartojamą skonį. Svarbiausia – šapalą smulkiai įpjauti, kad valgant nereikėtų rankioti ašakų. Žuvis buvo įtrinta garstyčiomis su medumi ir majonezo mišiniu bei žuvies prieskoniais. Kepta folijoje, o vyras pageidavo bulvių košės prie šio patiekalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Folija (Žuviai kepti)
  • Peilis (Žuviai įpjauti)
  • Kepimo skarda (Folijai su žuvimi dėti)
  • Bulvių košės spaustukas
  • Puodas (Bulvėms virti)

Ingredientai
  

Šapalas

  • 3 vnt Šapalai - Vidutinio dydžio
  • 2 v.š. Garstyčios
  • 2 v.š. Medus
  • 2 v.š. Majonezas
  • Žuvies prieskoniai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos, virtos
  • 100 g Sviestas
  • 100 ml Pienas
  • Druska - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite šapalą: smulkiai įpjaukite žuvį, kad būtų lengviau išvengti ašakų. Įtrinkite žuvį garstyčių, medaus ir majonezo mišiniu, pridėkite žuvies prieskonių, druskos ir pipirų.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoštą žuvį suvyniokite į foliją ir dėkite ant kepimo skardos.
  • Kepkite žuvį orkaitėje apie 40 minučių, kol ji taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
  • Tuo metu, kai kepa žuvis, paruoškite bulvių košę: išvirkite bulves, jas nuspauskite su bulvių košės spaustuku. Pridėkite sviesto, pieno ir druskos pagal skonį, gerai išmaišykite.
  • Patiekite keptą šapalą su bulvių koše ir mėgaukitės!

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais žuvies prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Folijoje kepta žuvis, Kepta žuvis, Paprasti receptai, Šapalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating