Paprastos keptos bulvės su pienu

Paprastos keptos bulvės su pienu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai nežinai, ko nori, pats paprasčiausias patiekalas tinka puikiai. Šios keptos bulvės, pagardintos šlakeliu aliejaus ir prieskoniais, yra greitas ir lengvas pasirinkimas. Jos kepamos gruzdintuvėje vos 15 minučių, o patiekiamos su stikline pieno. Idealus pasirinkimas tiems, kurie vertina paprastą, bet skanų maistą. Originaliai šis patiekalas būtų su kefyru, tačiau pienas puikiai atstoja, jei jo nėra.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 1 porcija

Reikalingi Įrankiai

  • Gruzdintuvė (Naudojama bulvėms kepti)
  • Pjaustymo lentelė (Bulvėms supjaustyti)
  • Peilis (Bulvėms pjaustyti)
  • Indas maišymui (Bulvėms su aliejumi ir prieskoniais maišyti)
  • Kepimo popierius (Gruzdintuvės padui padengti (jei reikalinga))

Ingredientai
  

  • 2 vnt Bulvės - Pjaustytos griežinėliais
  • 1 šakelė Alyvuogių aliejus - Kepimui
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai ir kiti mėgstami prieskoniai
  • 1 stiklinė Pienas - Galima pakeisti kefyru

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuplauti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
  • Sumaišyti bulves su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir prieskoniais. Gerai išmaišyti.
  • Kepti gruzdintuvėje 10 minučių 180°C temperatūroje. Po 10 minučių pamaišyti bulves ir kepti dar 5 minutes.
  • Patiekti su stikline pieno arba kefyru.

Pabaigai…

Bulvių kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės tipo ir bulvių storio. Jei neturite kefyro, pienas yra puiki alternatyva, nors patiekalas gali būti mažiau rūgštus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 10mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Greitas paruošimas, Keptos bulvės, Paprastas patiekalas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating