
Paprikos su faršo įdaru
Įdarytos paprikos pagal p. Birutės receptą. Kadangi paprikų turėjau tik 4, o mėsos daug, tai pusė įdaro liko. Išvada, kad tokiam kiekiui mėsos reikia 8 paprikų.
Likęs įdaras padėtas į šaldytuvą, ryt reikės pamąstyti, kaip panaudoti… Sekančią dieną nubėgau į artimiausią IKI kopūsto su akcija. Iš likusio mėsos įdaro prisukau net 12 balandėlių, apkepiau miltuose, į troškinį įpjausčiau morką, supyliau nuo paprikų likusį padažą-sultinį ir patroškinau apie 40 min. Pietūs dar kelioms dienoms iš tų pačių produktų paruošti keliauja į šaldytuvą, t.y. naujai darbingai savaitei pasiruošta, nes nėra kada stovėti prie puodų. Beliks tik bulvyčių išsivirti.
Ingredientai
- 8 raudonos vidutinės paprikos (tokiam kiekiui mėsos reiktų aštuonių)
- 750 g faršo (jautienos ir kiaulienos)
- 150 g ryžių, 2 svogūnai, 1 morka, 1 kiaušinis, 4 skiltelės česnako, druska, juodieji malti pipirai
- 4 valg. šaukštai pomidorų padažo
- 4 valg. šaukštai grietinės (30%), vandens.
Gaminimo eiga
- Nuplautus ryžius išviriau. 1 svogūną pakepinau su tarkuota morka.
- Faršą sumaišiau su 1 smulkintu svogūnu, išspaustu česnaku, druska, pipirais, kiaušiniu, ir virtais ryžiais.
- Nuo paprikos išpjoviau tik kotelį, išvaliau vidų nuo sėklyčių ir prikimšau įdaro. Ant viršaus paspausdama, kad priliptų ant faršo pabarsčiau keptų svogūnų su morka.
- Paprikas sustačiau į puodą (mano puode tilptų ir penkta, bet teturėjau tik keturias).
- Išmaišiau pomidorų padažą su grietine, 0,5l vandens, druska ir mišinį supyliau į puodą. Kadangi sėmė tik pusę paprikų aukščio, tai dar įpyliau vandens ir pamaišiau.
- Viriau ant silpnos ugnies 1 val. Valgėme su virtomis bulvėmis, pabarstytomis krapais.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.