Pašėlusios bulvės

Pašėlusios bulvės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 550 g bulvių – supjaustytų kubeliais,
  • 2 ir 6 šaukštai alyvų aliejaus,
  • 1 didelis svogūnas – smulkiai sukapotas,
  • 2 skiltelės česnako – susmulkintos,
  • 6 šaukštai alyvuogių,
  • 6 dideli gerai prinokę pomidorai (arba 600 g pomidorų iš skardinės),
  • 4 šaukštai baltojo vyno,
  • 1 džiovinta aitriosios paprikos ankštis,
  • 1 šaukštas citrinų sulčių.

Gaminimo eiga
 

  • Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus.
  • Kai suminkštės, suberkite česnakus. Tuo metu kitoje keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus aliejaus, jame ant stiprios ugnies 5 min. pakepinkite bulvių kubelius.
  • Sumažinkite liepsną ir kepkite bulves dar 20 min. dažnai pamaišydami.
  • Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, alyvuoges, susmulkintą aitriosios paprikos ankštį, supilkite vyną ir virkite, kol sukris.
  • Sudėkite į padažą bulves, išmaišykite, sustiprinkite liepsną, kad padažas sutirštėtų, o bulvės tolygiai jo prisisunktų.
  • Citrinų sultys sustiprina aitriųjų paprikų efektą, galima jų dėti ir daugiau arba dar įpilti šlakelį kitą tabasco padažo – nelygu, kaip jums atrodo aštru.

Pabaigai…

Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating