Pašėlusios bulvės
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Ingredientai
- 550 g bulvių – supjaustytų kubeliais,
- 2 ir 6 šaukštai alyvų aliejaus,
- 1 didelis svogūnas – smulkiai sukapotas,
- 2 skiltelės česnako – susmulkintos,
- 6 šaukštai alyvuogių,
- 6 dideli gerai prinokę pomidorai (arba 600 g pomidorų iš skardinės),
- 4 šaukštai baltojo vyno,
- 1 džiovinta aitriosios paprikos ankštis,
- 1 šaukštas citrinų sulčių.
Gaminimo eiga
- Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus.
- Kai suminkštės, suberkite česnakus. Tuo metu kitoje keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus aliejaus, jame ant stiprios ugnies 5 min. pakepinkite bulvių kubelius.
- Sumažinkite liepsną ir kepkite bulves dar 20 min. dažnai pamaišydami.
- Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, alyvuoges, susmulkintą aitriosios paprikos ankštį, supilkite vyną ir virkite, kol sukris.
- Sudėkite į padažą bulves, išmaišykite, sustiprinkite liepsną, kad padažas sutirštėtų, o bulvės tolygiai jo prisisunktų.
- Citrinų sultys sustiprina aitriųjų paprikų efektą, galima jų dėti ir daugiau arba dar įpilti šlakelį kitą tabasco padažo – nelygu, kaip jums atrodo aštru.
Pabaigai…
Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.