Penktadienio vakarienė: Kepta vištiena su daržovėmis

Penktadienio vakarienė: Kepta vištiena su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Penktadienio vakarienė buvo ypatinga, nes grįžo sūnus aplankyti tėvų. Tai buvo puiki proga paruošti sočią ir gardžią vakarienę. Vištiena buvo prieskoniuota druska, pipirais, kmynais ir specialiais vištienos prieskoniais su medumi. Bulvės ir morkos buvo pabarstytos Persilade prieskoniais, o salotų mišinys su agurkais, mažais pomidoriukais, citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, sojos padažu ir medumi padarė vakarienę dar skanesnę.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinkama vištienai ir daržovėms kepti)
  • Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Maišymo dubuo (Salotoms sumaišyti)
  • Šaukštas (Salotoms maišyti)

Ingredientai
  

Vištiena

  • 4 vnt Vištos ketvirčiai - Pamacevoti druska, pipirais, kmynais ir vištienos prieskoniais su medum

Daržovės

  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos ir pabarstytos Persilade prieskoniais
  • 3 vnt Morkos - Supjaustytos ir pabarstytos Persilade prieskoniais

Salotos

  • 1 pakelis Salotų mišinys - Su agurkais ir mažais pomidoriukais
  • 2 vnt Agurkai - Supjaustyti
  • 200 g Maži pomidoriukai - Supjaustyti
  • Citrinos sultys - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Pagal skonį
  • Sojos padažas - Pagal skonį
  • 0.5 a.š. Medus - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos ketvirčius pamacevoti druska, pipirais, kmynais ir vištienos prieskoniais su medum.
  • Supjaustyti bulves ir morkas, pabarstyti Persilade prieskoniais.
  • Sudėti vištieną, bulves ir morkas į kepimo skardą.
  • Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 60 minučių, kol vištiena bus auksinės spalvos.
  • Salotoms sumaišyti salotų mišinį, agurkus ir mažus pomidoriukus, pagardinti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, sojos padažu ir medum.

Pabaigai…

Galite naudoti mėgstamus vištienos prieskonius ir daržoves, priderinant prie savo skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Keptos daržovės, Penktadienio vakarienė, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating