
Per 5 minutes paruošiama picų tešla
Šią tešlą patogu paruošti šiokiadienį arba kai užsuka netikėti svečiai. Ant viršaus uždėkite mėgstamų produktų. Jei neturite laiko pagaminti „Marinaros“ padažo – svarbaus picų komponento, naudokite pirktinį.
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 500 ml
- kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
- druska: ½ šaukštelio
- sviestas arba margarinas: 50 g
- vanduo arba pienas: 200 ml
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
- Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą arba margariną.
- Supilkite vandenį arba pieną ir greitai suminkykite rankomis.
- Tešlą galite sumaišyti ir virtuviniu kombainu, tačiau minkant rankomis ji būna puresnė.
- Jeigu tešla per sausa, įpilkite vandens, jei per skysta, įberkite dar miltų.
- Padalykite tešlą per pusę ir suformuokite du apvalius maždaug 30 cm skersmens picų papločius.
- Iškočiokite, įdėkite į miltais pabarstytą ar kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apdėliokite mėgstamais produktais ir kepkite apie 10–15 minučių.
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.