Pica iš likučių
Pica iš likučių namie… Tešlą vyras nupirko lidle, gera ji, bet kraštus užlenkti reikia kad skardon tilptų… Patepiau gan sodriai naminių pomidorų padažu (parduotuvinio gal mažiau reiktų) plonai aptreskiau majonezu (spec indas iš kiniečių, bet jau keli metai man jis patinka), na o toliau tai buvo totalus likučių naudojimas…
Biškeli neįprastas skonis nes tai nei dešrelės nei kažkokia lidline mėsike, o tikrą kepta mėsa, plius seniau berdavau svogūnų laiškų, o dabar va mėlyna svogūną o jam kepant gavosi toks įdomus lyg traškučių poskonis.. na ir … Įdaro gausu, tai ne iš kažkokios picerijos kur kažko kliuvo o kažko ne… Tad mūsų vakaras “skanus”, ko linkiu ir visiems ši vakarą skanaujantiems tai ko ir ką nori..
Ingredientai
- Lidl picos tešla
- Pomidorai
- Bazilikai
- Fermentinis sūris
- Naminis pomidorų padažas
- Svogūnai
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjausciau vyro pirktos keptos ar mentės ar kumpines (manau kumpio nes labai sausa) mėsos gabaliukus, suberiau ant pagrindo, susipjaisciau 2 savo marinavimo agurkus, na ne mini bet ir ne maxi, pjaustant atsiminiau kad ant padažu neuzberiau sūrio, kuri liepiau vyrui surasti pagal galiojimo terminus. (Oi radoooo)
- na tada viena iš senolių (pavelavusio termino, bet vakume puikiai besilaikancio) sūriu sutarkavau, uzberiau ant jau paskleistos tos skersai gerklėje stovinčios sprangios mesos, tada ištraukiau persilado Santa Marijos, na mažai buvo, tai daug beriau, ale pakako atrodo…
- Tada jau suberiau smulkiai pjaustytus, kaip minėjau marinuotus agurkus (buvau ten įdėjus morkų lapų marinuojant pirma karta ir supratau kad tai labai patinka gerinti skonį), tada pjausciau mėlynąjį svogūną plonai pusgrieziniais, paskleidžiau ant viršaus, tada kaip vadinu “medinių” (na parduotuvinio) pomidorų plonų pusgriežiniu išdėliojau neskundziant, tada vėl apiberiau tuo papildomai tarkuotu fermentiniu sūriu, kuri skubiai reikėjo sunaudoti (jokių gedimo požymių nebuvo rasta)…
- Na tada palaukiau kol orkaite (viršus – apačia) įkais ir 20 min įkišau kaitintis… Aišku paskui išėmus dar apie 15 min brendimui palikti, na kad greičiau bręstu tai supjausciau kad ir postambiai, bet Laukti vertėjo.
Pabaigai…
Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.