Pica su vištiena
Jei norite aštresnės picos, rinkitės aštrų padažą, jei pageidaujate švelnesnio skonio, tiks saldžiarūgštis. Galite daryti ir taip: pusę picos pagaminkite su aštriu, kitą pusę – su švelnesniu padažu. Puikiai tinka ir „Marinaros“ padažas.
Ingredientai
- Tešla:
- mielės: 25 g
- vanduo: 250 ml
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
- druska: ½ šaukštelio
- kvietiniai miltai: 600-700 ml***
- Viršus:
- vištienos filė: 2-3 marinuoti gabaliukais
- alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
- mėgstamo padažo arba „Marinaros“ (žr. recepta Klasikinis picu padažas “Marinara”)
- raudonieji svogūnai: 1
- geltonosios paprikos: 1
- raudonosios paprikos: 1
- konservuoti ananasai: 1 mažas indelis
- raudonėliai: 1 šaukštelis džiovintų arba 1 šaukštas šviežių
- sūris: 400 ml (tarkuotas)
- raudonėliai: švieži (papuošimui)
Gaminimo eiga
- Mieles ištirpinkite šiltokame vandenyje. Įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir miltų. Gerai išmaišykite, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad tešla pakiltų. Svogūną supjaustykite griežinėliais, paprikas – juostelėmis. Nusunkite konservuotus ananasus. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite kubeliais supjaustytą vištienos filė.
- Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepkite padažu. Uždėkite svogūno, ananasų, paprikų ir vištienos gabalėlius. Apibarstykite raudonėliais ir sūriu. Tegu pastovi 10 minučių, kad dar iškiltų. Kepkite 15 minučių. Papuoškite šviežiais raudonėliais ir patiekite.
Pabaigai…
Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.