Picos pyragas (Calzone)
Itališkas picos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais ir švelnaus skonio varške skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Ingredientai
- Tešla:
- mielės: 1,5 šaukštelio sausų arba 1/3 pakelio šviežių (pakelis 50 g)
- kvietiniai miltai: 700 ml
- druska: ½ šaukštelio
- cukrus: 1 šaukštelis
- alyvuogių aliejus: 75 ml
- vanduo: 225 ml (šilto)***
- Įdaras:
- saulėje džiovintų pomidorų aliejus: 1 šaukštas
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- Česnakai: 1 sutrinta skiltelė,
- varškė: 250 g ricotta
- saulėje džiovinti pomidorai: 5-6
- petražolės: 2 šaukštai (susmulkintos)
- saliamis: 125 g
- mocarela: 250 g (tarkuotos)
- aliejus: kepti
Gaminimo eiga
- Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir suberkite į mieles su vandeniu. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Ant miltuoto stalo minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir minkšta (apie 10 minučių). Įdėkite į dubenį, užbarstykite truputį miltų, uždenkite rankšluosčiu ir tegu pastovi 1 valandą, kad pakiltų.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite ant mažos ugnies 3-4 minutes. Tada įdėkite sutrintą česnako skiltelę, dar truputį pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies. Varškę sumaišykite su supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, petražolėmis ir pakepintu svogūnu.
- Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Iškilusią tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite (turi būti maždaug 30 cm skersmens apvalūs papločiai). Ant vieno užtepkite varškės masę (nuo kraštų netepkite apie 1-1,5 cm). Uždėkite saliamio juosteles ir tarkuotą mocarelos sūrį. Uždenkite kitu papločiu ir suspauskite kraštus. Pyragą įdėkite į miltais pabarstytą skardą ir palikite 15 minučių, kad pakiltų. Viršų patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol gražiai parus.
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.