Picos pyragas (Calzone)

Picos pyragas (Calzone)

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Itališkas picos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais ir švelnaus skonio varške skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Itališka
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešla:
  • mielės: 1,5 šaukštelio sausų arba 1/3 pakelio šviežių (pakelis 50 g)
  • kvietiniai miltai: 700 ml
  • druska: ½ šaukštelio
  • cukrus: 1 šaukštelis
  • alyvuogių aliejus: 75 ml
  • vanduo: 225 ml (šilto)***
  • Įdaras:
  • saulėje džiovintų pomidorų aliejus: 1 šaukštas
  • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
  • Česnakai: 1 sutrinta skiltelė,
  • varškė: 250 g ricotta
  • saulėje džiovinti pomidorai: 5-6
  • petražolės: 2 šaukštai (susmulkintos)
  • saliamis: 125 g
  • mocarela: 250 g (tarkuotos)
  • aliejus: kepti

Gaminimo eiga
 

  • Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir suberkite į mieles su vandeniu. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Ant miltuoto stalo minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir minkšta (apie 10 minučių). Įdėkite į dubenį, užbarstykite truputį miltų, uždenkite rankšluosčiu ir tegu pastovi 1 valandą, kad pakiltų.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite ant mažos ugnies 3-4 minutes. Tada įdėkite sutrintą česnako skiltelę, dar truputį pakaitinkite ir nuimkite nuo ugnies. Varškę sumaišykite su supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, petražolėmis ir pakepintu svogūnu.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Iškilusią tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite (turi būti maždaug 30 cm skersmens apvalūs papločiai). Ant vieno užtepkite varškės masę (nuo kraštų netepkite apie 1-1,5 cm). Uždėkite saliamio juosteles ir tarkuotą mocarelos sūrį. Uždenkite kitu papločiu ir suspauskite kraštus. Pyragą įdėkite į miltais pabarstytą skardą ir palikite 15 minučių, kad pakiltų. Viršų patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol gražiai parus.

Pabaigai…

Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.
Recepto raktažodžiai Picos, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating