Picos vyniotinis
Tokios picos įdaras išlieka sultingas ir skanus. Vyniotinio riekeles galite valgyti rankomis. Pica skaniausia tik išimta iš orkaitės.
Ingredientai
- Tešla:
- mielės: 25 g
- druska: ¼ šaukštelio
- cukrus: 2 šaukštai
- vanduo: 250 ml (šilto)
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 50 ml
- miltai: 800 ml***
- Įdaras:
- faršas: 300-400 g
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- druska: ½ šaukštelio
- pipirai: ¼ šaukštelio
- picų prieskoniai: 1-2 šaukšteliai
- konservuoti ananasai: 1 mažas indelis
- sūris: 300 g (tarkuotas)
- kečupas
- aliejus: kepti
Gaminimo eiga
- Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi. Įpilkite šilto vandens, aliejaus, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Išmaišykite ir minkykite, kol masė taps vientisa. Jei reikia, įberkite dar miltų. Tegu pastovi šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C temperatūros.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakepinkite gabaliukais susmulkintą faršą ir supjaustytą svogūną. Pagardinkite druska, pipirais ir picų prieskoniais.
- Tešlą iškočiokite ir aptepkite kečupu. Plonu sluoksniu uždėkite faršą su svogūnu, supjaustytus konservuotus ananasus ir užberkite 2/3 tarkuoto sūrio. Suvyniokite ir įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį. Kepkite 20 minučių (kol vyniotinis gražiai pagels). Tada apšlakstykite vandeniu, uždenkite ir palikite kelioms minutėms pravėsti.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.