Picų tešla iš „Malsenos“ mišinio
Picų tešla iš „Malsenos“ mišinio norint pasigaminti skanų picos pagrindą.
Ingredientai
- „Malsenos“ mišinys picų papločiams kepti: 1 pakelis (500 g)
- vanduo: 300 ml (šiltas)
- aliejus: 6 šaukštai
Gaminimo eiga
- Turint po ranka pakelį „Malsenos“ mišinio picų papločiams kepti, tešlą iš jo visada paruoškite ypač greitai ir lengvai, nes nereikės kitų papildomų priedų – tik vandens ir trupučio aliejaus.
- Iš vieno pakelio galima paruošti 3 vidutinio dydžio arba 2 didelius picų papločius.
- Pakelio turinį suberkite į dubenėlį, maišydami supilkite vandenį ir aliejų, minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Sumaišytą tešlą apie 1 val. palaikykite uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Tada ant miltais pabarstyto stalo ar lentos suformuokite picų papločius, atsargiai perkelkite ant skardos, uždėkite mėgstamų produktų ir pagardinkite juos padažu.
- Picas kepkite apie 15 – 20 minučių, iki 220° C temperatūros orkaitėje arba picų krosnelėje.
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.