
Pienių kąsneliai
Saulė, šiluma, gražus oras ir žydinti gamta… Spalvingiausios ir ryškiausios gėlės, o tarp jų… soduose puikuojasi pikžolėmis pramintos kiaulpienės, kurias skubame išnaikinti ir nupjauti. Tačiau neskubėkime! Šios geltonos lyg saulė gėlės – tai tikra vitaminų bomba! Sakysite, kad nenorite valgyti pienių žiedų – na, ir be reikalo! Tačiau jeigu nenorite natūraliais gamtos vitaminais pasinaudoti tokiu būdu, tuomet siūlome Jums iš pienių pasigaminti labai gardžių patiekalų 🙂
Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai mėgiamų miltų
- 4 šaukštai šalto vandens
- 2 puodeliai skintų pienių žiedų
- Šiek tiek aliejaus ir žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
- Tinkamai paruoškite kiaulpienių žiedus: juos nuplaukite, jeigu rinkote su koteliais juos nuskinkite, nes prireiks tik pačių žiedų.
- Į keptuvę įpilti aliejaus, jį gerai įkaitinti, tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos, suberkite miltus ir šiek tiek vandens, viską gerai išmaišykite.
- Šioje masėje apvoliokite kiaulpienių žiedus ir juos apkepinkite keptuvėje.
- Jei reikia, nusausinkite aliejaus perteklių, skanaus, puikiai tinka su mėgiamu padažiuku 🙂
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.