Pikantiškas šašlykas su sezamų sėklomis
Pasidalinkite savo patirtimi ir patarimais komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- 1,2 kg vištienos krūtinėlės
- 1 šaukštas sezamų
- aliejaus
- 6 česnako skiltelės
- 40 g tarkuotos imbiero šaknies
- 200 ml sojų padažo
- nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos
- 5–8 šaukštai sezamų sėklų
- druskos
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Marinatui sezamų aliejų sumaišykite su tarkuotu imbieru, smulkinta aitriąja paprika, česnakais ir sojų padažu. Gautame marinate gerai išmaišykite mėsą ir palikite pastovėti bent valandą. Mėsos gabaliukus suverkite ant šaltame vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepkite ant žarijų. Iškepusius kepsnius pabarstykite sezamų sėklomis.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.