
Pilki ryžiai su kiauliena ir džiovintais grybais
Nu blyn! Dar taip nebuvo. Pamėčiau morkas! Pamenu, kad pirkau, kaip dėjau, kai skenavau savitarnoj ir čekis nemeluoja. Nu namie nėra! Tikiuosi nerasiu kur nors, kur nederėtų jos būti ir jau plaukuotų, kaip su sasyskom buvo. Brangiausias mano nupirko, o aš prateriojau, radau po savaitės šaldiklyje sukištas. Kadangi morkas prateriojau tai mano pilki ryžiai:
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kiaulienai apkepinti)
- Puodas (Ryžiams virti)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Peilis (Pjaustymui)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos mentė - Smulkiai pjaustyta ir pamarinuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 50 g Saliero šaknis - Tarkuota
- 200 g Ryžiai
- 50 g Džiovinti grybai - Mirkytas
- 500 ml Sultinys - Virimui
Gaminimo eiga
- Apkepkite kiaulieną keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Įdėkite smulkintą svogūną ir tarkuotą salierą, šiek tiek pakepkite.
- Pridėkite mirkytus džiovintus grybus ir ryžius, dar truputį pakepkite.
- Užpilkite sultiniu ir troškinkite, kol ryžiai bus išvirti ir skystis išgaruos.
Pabaigai…
Bala nematė tų morkų, sukirtom ir be jų!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 55gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg