Plikytos tešlos čeburėkai
Šie čeburėkai pagaminti pagal tradicinę plikytos tešlos receptūrą. Jų įdaras pagamintas iš faršo, sūrio, prieskonių ir svogūno. Kepami aliejuje, jie tampa traškūs ir gardūs. Šis receptas greitas ir paprastas, nereikalaujantis tešlos kildinimo.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Puodas (Verdančiam vandeniui)
- Kepimo keptuvė (Čeburėkams kepti)
- Šaukštas
- Šakutė (Tešlai užspausti)
- Tarkuotė (Svogūnui tarkuoti)
Ingredientai
Tešla
- 3 stiklinės Miltai
- 1 stiklinė Verdantis vanduo
- 1 Žiupsnis druskos
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejus
Įdaras
- 300 g Faršas
- 50 g Sūris
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
Gaminimo eiga
- Sumaišyti miltus, verdantį vandenį, druską ir aliejų. Gerai išminkyti tešlą.
- Įdarui sumaišyti faršą, tarkuotą sūrį, prieskonius ir svogūną.
- Tešlą iškočioti ir išpjauti apskritimus. Į vidurį dėti įdarą, užspausti kraštus šakute.
- Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti čeburėkus, kol taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Šie čeburėkai yra puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas. Įdarui galite naudoti ir kitus ingredientus pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg