Plikytos tešlos čeburėkai

Plikytos tešlos čeburėkai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie čeburėkai pagaminti pagal tradicinę plikytos tešlos receptūrą. Jų įdaras pagamintas iš faršo, sūrio, prieskonių ir svogūno. Kepami aliejuje, jie tampa traškūs ir gardūs. Šis receptas greitas ir paprastas, nereikalaujantis tešlos kildinimo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Puodas (Verdančiam vandeniui)
  • Kepimo keptuvė (Čeburėkams kepti)
  • Šaukštas
  • Šakutė (Tešlai užspausti)
  • Tarkuotė (Svogūnui tarkuoti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 stiklinės Miltai
  • 1 stiklinė Verdantis vanduo
  • 1 Žiupsnis druskos
  • 4 šaukštai Alyvuogių aliejus

Įdaras

  • 300 g Faršas
  • 50 g Sūris
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišyti miltus, verdantį vandenį, druską ir aliejų. Gerai išminkyti tešlą.
  • Įdarui sumaišyti faršą, tarkuotą sūrį, prieskonius ir svogūną.
  • Tešlą iškočioti ir išpjauti apskritimus. Į vidurį dėti įdarą, užspausti kraštus šakute.
  • Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti čeburėkus, kol taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Šie čeburėkai yra puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas. Įdarui galite naudoti ir kitus ingredientus pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Čeburekai, Faršas, Plikyta tešla
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating