Plikytos tešlos žvėrienos (šernienos) koldūnai
Šie koldūnai pagaminti pagal mano sukurtą receptą, naudojant plikytą tešlą ir šernieną. Gauta šerniena puikiai tinka šiam patiekalui, kurį gaminau su kai kuriais asmeniniais prieskonių deriniais. Koldūnai puikiai dera su grietine ir šviežiais krapais.
Reikalingi Įrankiai
- Mėsmalė (Mėsai ir šoninei malti)
- Didelis puodas (Koldūnams virti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Apvalus formelės pjaustytuvas (Tešlos blynams pjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 3 stiklinės Miltai
- 1 stiklinė Vanduo - Karštas, virintas
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejus
- Pagal skonį Druska
Įdaras
- 1 kg Šerniena
- Keli gabaliukai Šoninė
- 1 Svogūnas - Supjaustytas
- 1 Kiaušinis
- Pagal skonį Rozmarinas
- Pagal skonį Kaukazo prieskoniai
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Saldžioji paprika
- Pagal skonį Aštrioji paprika
- 5 skiltelės Česnakas
- Puse Svogūnas - Smulkintas
- Pagal skonį Petražolės
- Šlakelis Vanduo - Mėsai išminkyti
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišyti su karštu virintu vandeniu, alyvuogių aliejumi ir druska, išminkyti tešlą. Palikti trumpam atvėsti.
- Šernieną ir šoninę sumalti su svogūnais. Įdėti kiaušinį, rozmariną, Kaukazo prieskonius, pipirus, saldžiąją ir aštriąją papriką, druską, česnaką, petražoles ir truputį vandens. Viską gerai išminkyti ir palikti šaldytuve.
- Atvėsusią tešlą iškočioti ir išpjauti apvalias formas. Įdėti šernienos įdarą į tešlos vidurį, užspausti kraštus ir lankstyti koldūnus.
- Užvirinti vandenį dideliame puode, sudėti koldūnus ir virti apie 7-10 minučių nuo užvirimo momento.
- Patiekti su grietine, pabarstyti krapais ir pipirais.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą mėsą vietoj šernienos. Eksperimentuokite su prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg