Plikytos tešlos žvėrienos (šernienos) koldūnai

Plikytos tešlos žvėrienos (šernienos) koldūnai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie koldūnai pagaminti pagal mano sukurtą receptą, naudojant plikytą tešlą ir šernieną. Gauta šerniena puikiai tinka šiam patiekalui, kurį gaminau su kai kuriais asmeniniais prieskonių deriniais. Koldūnai puikiai dera su grietine ir šviežiais krapais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 10 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Mėsmalė (Mėsai ir šoninei malti)
  • Didelis puodas (Koldūnams virti)
  • Kočėlas (Tešlai kočioti)
  • Apvalus formelės pjaustytuvas (Tešlos blynams pjaustyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 3 stiklinės Miltai
  • 1 stiklinė Vanduo - Karštas, virintas
  • 4 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Druska

Įdaras

  • 1 kg Šerniena
  • Keli gabaliukai Šoninė
  • 1 Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 Kiaušinis
  • Pagal skonį Rozmarinas
  • Pagal skonį Kaukazo prieskoniai
  • Pagal skonį Pipirai
  • Pagal skonį Saldžioji paprika
  • Pagal skonį Aštrioji paprika
  • 5 skiltelės Česnakas
  • Puse Svogūnas - Smulkintas
  • Pagal skonį Petražolės
  • Šlakelis Vanduo - Mėsai išminkyti

Gaminimo eiga
 

  • Miltus sumaišyti su karštu virintu vandeniu, alyvuogių aliejumi ir druska, išminkyti tešlą. Palikti trumpam atvėsti.
  • Šernieną ir šoninę sumalti su svogūnais. Įdėti kiaušinį, rozmariną, Kaukazo prieskonius, pipirus, saldžiąją ir aštriąją papriką, druską, česnaką, petražoles ir truputį vandens. Viską gerai išminkyti ir palikti šaldytuve.
  • Atvėsusią tešlą iškočioti ir išpjauti apvalias formas. Įdėti šernienos įdarą į tešlos vidurį, užspausti kraštus ir lankstyti koldūnus.
  • Užvirinti vandenį dideliame puode, sudėti koldūnus ir virti apie 7-10 minučių nuo užvirimo momento.
  • Patiekti su grietine, pabarstyti krapais ir pipirais.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą mėsą vietoj šernienos. Eksperimentuokite su prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Koldūnai, Plikyta tešla, Receptai su nuotraukomis, Šerniena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating