Pomidorų ir sūrio apkepas
Varškės apkepas, mėsos apkepas ir visokie kitokie apkepai… Bet ar galėjote pagalvoti, kad galima labai nesudėtingai ir pigiai pasigaminti nė kiek neprastesnį apkepą, kurio pagrindiniai ingredientai – sūris ir pomidorai?! Vasariškas, lengvas, greitai pagaminamas ir su daug išsilydžiusio sūrio – štai koks šis naujasis įdomusis apkepas 🙂
Ingredientai
- 4-6 pomidorai
- 2 puodeliai sutarkuoto sūrio (mocarelos, čederio ar kito mėgiamo) + pabarstymui ant viršaus
- 2 kiaušiniai
- 10 g sviesto
- 1 galva smulkinto svogūno
- 2 skiltelės česnako
- Prieskoniai: druska, pipirai, bazilikas, špinatai ir kiti mėgiami
Gaminimo eiga
- Supjaustykite pomidorus į griežinėlius, ant jų užpilkite druskos ir palikite, kad pastovėtų apie 20 min.
- Per tą laiką keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į jį smulkintą svogūną ir česnako skilteles, patroškinkite svieste, kol suminkštės (iki 10 min.)
- Suberkite svieste pakeptus svogūnus ir česnakus į dubenį, į jį suberkite sūrį, įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
- Nuo paliktų pastovėti pomidorų nusunkite vandens perteklių, griežinėliais užpildykite paruoštos kepimo formos (padengtos kepimo popieriumi arba išteptos sviestu) pirmą sluoksnį, tuomet dėkite sūrio mišinį, vėl pomidorų griežinėlius ir tęskite sluoksniavimą.
- Panaudojus visus ingredientus ant viršaus užberkite dar šiek tiek sūrio.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min. Iškepus leiskite šiek tiek pastovėti.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.