Pomidorų tulpytės
Ryški raudona daržovė, o dar kartais vadinama ir uoga – tai pomidoras. Labai skanus ir sveikas pasirinkimas kaip garnyras prie pietų stalo, salotų ingredientas. Na, o šiame recepte pomidoras panaudotas labai išvaizdžiam, gražiam ir taip pat labai skaniam užkandžiui – tulpėms iš pomidorų!
Ingredientai
- 15 vidutinio dydžio pomidorų
- 250 g varškės
- 1 agurkas
- Svogūno laiškai arba laiškinis česnakas
- Priedai: žalumynai, druska, pipirai
Gaminimo eiga
- Pomidorus įpjauti ir taip padalinti į 4 dalis, bet neįpjaukite per giliai, svarbu, kad pomidoro pagrindas būtų tvirtas! Tuomet šaukštu išgremžti pomidorų vidų.
- Į dubenį sudėti varškę, smulkiai pjaustytą agurką, priedus ir gerai išmaišyti.
- Gautą mase užpildyti pomidorų vidų.
- Pomidorus įsmeigti į laiškinius česnakus arba šiek tiek įpjovus įkišti po svogūno laišką ir gražiai paguldyti kaip puokštę lėkštėje.
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.