Prieskoniais pagardintos tirštos kriaušių sultys
Šį patiekalą verta išbandyti. Skaitykite toliau.
Ingredientai
- 5 kriaušių (turi būti gerai sunokusios);
- 300 ml vandens (turi būti šaltas);
- sulčių iš pusės citrinos;
- poros šaukštų rudojo cukraus;
- pusės šaukštelio malto kardamono;
- pusės šaukštelio malto cinamono;
- žiupsniuko šafrano.
Gaminimo eiga
- Šafraną reikia sugrūsti prieskonių grūstuvėje ir užpilti šaukštu karšto vandens. Tuomet atidedama -iai minučių.
- Kriaušės nuplaunamos, perpjaunamos išilgai per pusę, išimami sėklalizdžiai ir nulupama. Sudedama į kokteilinę ir užpilama vandeniu.
- Supilamos citrinų sultys ir šafrano vanduo, suberiamas cukrus, prieskoniai ir viskas išplakama, kol gaunama vienalytė konsistencija. Patiekiama aukštose taurėse su šiaudeliais.
Pabaigai…
Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.