
Pūkuotukai su pomidorų padažu
Šie mėsos kukuliai su pomidorų ir grietinėlės padažu yra puikus būdas panaudoti vakarykščius ryžius. Įmaišius juos į jautienos faršą, galima sukurti nuostabiai minkštus ir skanius pūkuotukus. Padažas pagamintas iš pomidorų pastos, grietinėlės ir morkų, o kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė ir gaivios agurkų bei salotų salotos. Tai patiekalas, kuris privers jus norėti dar ir dar.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė keptuvė kukuliams kepti)
- Puodas (Gilesnis puodas padažui)
- Maišymo šaukštas (Padažui maišyti)
- Bulvių grūstuvas (Bulvių košei)
Ingredientai
Mėsos kukuliai
- 300 g Jautienos faršas - Sumaišytas su vakarykščiais ryžiais
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Džiūvėsėliai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Pomidorų padažas
- 200 ml Pomidorų pasta
- 100 ml Grietinėlė
- 2 vnt Morkos - Plonai pjaustytos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Garnyras
- 600 g Bulvės - Virtos ir sutrintos į košę
- 200 g Agurkai - Pjaustyti ir sumaišyti su salotomis
- 100 g Salotos - Sumaišytos su grietine
- Pagal skonį Svogūnų laiškai - Pjaustyti
Gaminimo eiga
- Jautienos faršą sumaišykite su vakarykščiais ryžiais, kiaušiniu, džiūvėsėliais, smulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Iš šios masės suformuokite kukulius.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kukulius iš visų pusių, kol jie gražiai paruduos.
- Gilesniame puode pakepinkite morkas ir svogūnus, kol jie suminkštės. Įpilkite pomidorų pastos ir grietinėlės, gerai išmaišykite.
- Sudedame kukulius į puodą su padažu, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30 minučių ant nedidelės ugnies.
- Patiekite kukulius su bulvių koše ir gaiviomis agurkų bei salotų salotomis. Skanaus!
Pabaigai…
Galite pridėti prieskonių pagal savo skonį arba eksperimentuoti su padažo ingredientais, kad patiekalas įgautų asmenišką charakterį. Kukuliai gali būti kepti orkaitėje, jei norite sumažinti aliejaus kiekį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 750kcalAngliavandeniai: 85gBaltymai: 35gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 180mgNatris: 800mgKalis: 950mgSkaidulos: 7gCukrus: 12gVitaminas A: 850IUVitaminas C: 20mg