Pyragas su baklažanais ir pomidorais

Pyragas su baklažanais ir pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • sluoksniuota bemielė tešla: 300 gramų
  • baklažanai: 1
  • pomidorai: 3
  • kiaušiniai: 1
  • grietinė: 2-3 valgomieji šaukštai
  • kietasis sūris: 50 gramų
  • džiovintas česnakas
  • provanso žolelių mišinys
  • džiovinta kalendra
  • druska
  • juodieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia tešlą atitirpinkime pagal instrukciją. Jeigu reikia pakočiokime. Į tortinę arba kitą apvalią skardą įtieskime kepimo popierių. Tada apačią bei centimetro aukščio kraštelį išklokime tešla. Ją subadykime šakute bei kiškime į įkaitintą orkaitę iki laipsnių temperatūros maždaug minutėms.
  • Baklažaną supjaustykime plonomis riekelėmis – kažkur cm storio, išdėliokime skardoje bei taip pat pakepkime orkaitėje, kol šis pradės minkštėti.
  • Kol kepa, riekelėmis susmulkinkime ir pomidorus, o kiaušinį gerai išplakime su grietine bei prieskoniais (išskyrus česnaką). Ant tešlos sluoksniuokime apkeptus baklažano skritinėlius bei šviežią pomidorą. Viską užpilkime plakiniu, o tada jau apibarstykie džiovintu česnaku. Pyragą pavartykime, kad užpilas patektų į visus tarpelius. Tada vėl dėkime į orkaitę bei kepkime kažkur – minučių.
  • Bebaigiant kepti, kai tešla jau visiškai iškeps, o baklažanai įgaus gražų rusvą atspalvį apibarstykime pyragą susmulkintu sūriu bei leiskime jam ištirpti. Skanaus!

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.
Recepto raktažodžiai Pyragai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating