Pyragas su baklažanais ir pomidorais
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- sluoksniuota bemielė tešla: 300 gramų
- baklažanai: 1
- pomidorai: 3
- kiaušiniai: 1
- grietinė: 2-3 valgomieji šaukštai
- kietasis sūris: 50 gramų
- džiovintas česnakas
- provanso žolelių mišinys
- džiovinta kalendra
- druska
- juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia tešlą atitirpinkime pagal instrukciją. Jeigu reikia pakočiokime. Į tortinę arba kitą apvalią skardą įtieskime kepimo popierių. Tada apačią bei centimetro aukščio kraštelį išklokime tešla. Ją subadykime šakute bei kiškime į įkaitintą orkaitę iki laipsnių temperatūros maždaug minutėms.
- Baklažaną supjaustykime plonomis riekelėmis – kažkur cm storio, išdėliokime skardoje bei taip pat pakepkime orkaitėje, kol šis pradės minkštėti.
- Kol kepa, riekelėmis susmulkinkime ir pomidorus, o kiaušinį gerai išplakime su grietine bei prieskoniais (išskyrus česnaką). Ant tešlos sluoksniuokime apkeptus baklažano skritinėlius bei šviežią pomidorą. Viską užpilkime plakiniu, o tada jau apibarstykie džiovintu česnaku. Pyragą pavartykime, kad užpilas patektų į visus tarpelius. Tada vėl dėkime į orkaitę bei kepkime kažkur – minučių.
- Bebaigiant kepti, kai tešla jau visiškai iškeps, o baklažanai įgaus gražų rusvą atspalvį apibarstykime pyragą susmulkintu sūriu bei leiskime jam ištirpti. Skanaus!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.