Pyragas su mėsos įdaru

Pyragas su mėsos įdaru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis gardus pyragas su mėsos įdaru yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek šeimos vakarienei. Receptas, kurį paveldėjome iš senolių, yra praturtintas vištiena ir pievagrybiais, kurie suteikia įdarui ypatingo skonio. Pyragas gali būti valgomas tiek karštas, tiek atvėsęs – jis išlaiko savo skonį ir tekstūrą. Jo paruošimas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau galutinis rezultatas neabejotinai nudžiugins visus valgytojus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Keptuvė (Įdarui pakepti)
  • Šakutė (Tešlai subadyti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 350 g Miltai
  • 7 g Sausos mielės
  • 50 ml Aliejus
  • 150 ml Pienas - Šiek tiek pašildytas
  • 70 ml Vanduo - Šiek tiek pašildytas
  • Žiupsnelis Cukrus
  • Žiupsnelis Druska

Įdaras

  • 400 g Vištienos faršas
  • 200 g Pievagrybiai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
  • 100 g Svogūnų laiškai - Susmulkinti
  • 25 g Krapai - Susmulkinti
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 3 vnt Kiaušiniai - Išplakti

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite pieną su vandeniu ir pašildykite. Suberkite mieles, cukrų, ir gerai išmaišykite. Įdėkite druską, įpilkite aliejų, ir vėl gerai išmaišykite. Sijokite miltus ir užminkykite tešlą. Uždengę, palikite tešlą pakilti 1 valandą.
  • Įdarui susmulkinkite vištienos faršą, pievagrybius, svogūną, svogūnų laiškus ir krapus. Pakepinkite visus ingredientus keptuvėje, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Atvėsinkite ir įmaišykite išplaktus kiaušinius.
  • Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite vieną dalį tešlos, kad gautųsi stačiakampis, ir įdėkite į pasirinktą kepimo formą. Sudėkite įdarą ant tešlos ir uždenkite kita iškočiota tešlos dalimi. Kraštus užlenkite, viršų subadykite šakute. Palikite dar 10-15 minučių pakilti.
  • Aptempkite pyrago paviršių išplaktu kiaušiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  • Valgykite pyragą šiltą arba atvėsusį. Skanaus!

Pabaigai…

Pyragas yra puikus užkandis, kurį galima pasiimti į darbą ar išvyką. Galite eksperimentuoti su skirtingais įdarais, pvz., pridėti daržovių ar pakeisti vištieną jautiena.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 180mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Mėsos pyragas, pievagrybiai, Receptai su nuotraukomis, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating