Pyragas su pieno pudingu
Turkiškai muhallebi yra pieno pudingas, be kurio tikriausiai neužaugo nė vienas Turkijos vaikas. Be to, jis dažnai naudojamas kaip kitų pudingų pagrindas. Kadangi Turkijoje į desertus retai kada dedama grietinėlės, šis pieno pudingas verdamas vietoj kremo biskvito lakštams, dar dažniau sausainiams pertepti. Pyragui pagaminti neprireiks daug pastangų. Svarbiausia – jame dera tai, ką mėgsta turkai: pieno pudingas, baltasis šokoladas ir kokosai.
Ingredientai
- Šokoladinis pyragas (paruoštas arba pirktas parduotuvėje)
- Muhallebi (turkiškas pieniškas pudingas)
- Šokoladinis Ganache
- Smulkinti pistacijos (neprivaloma, papuošimui)
Gaminimo eiga
- Į pagrindą dėkite šokoladinio pyrago sluoksnį.
- Ant pyrago užtepkite sluoksnį muhallebi (pieniško pudingo).
- Ant viršaus uždėkite dar vieną šokoladinio pyrago sluoksnį.
- Procesą kartokite, kol susidarys norimi sluoksniai.
- Baigdami tortą apliekite šokoladiniu ganache.
- Pasirinktinai papuošimui pabarstykite viršų smulkintomis pistacijomis.
- Prieš patiekdami leiskite tortui sustingti ir atšalti.
Pabaigai…
Visada pradėkite su švaria virtuve; tai padaro gaminimo procesą malonesnį.