Pyragas su sūriu ir svogūnais
Mano receptas yra žemiau, o jūsų patarimai visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- fetos sūris: 300 gramų
- grietinė: 200 gramų
- kvietiniai miltai: 125 gramai
- kietas tarkuotas sūris: 125 gramai
- alyvuogių aliejus: 100 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušiniai: 3-4
- svogūnai: 2 galvos
- kepimo milteliai: 1/2 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: pagal skonį
- druska: pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pirmiausia svogūnus supjaustome žiedais bei kepame maždaug minučių sviesto ir aliejaus mišinyje (šaukštą aliejaus pasiliekame). Atvėsiname. Tuomet kiaušinius sumušame į didelį dubenį, sudedame svogūnus, suberiame pusę tarkuoto sūrio, susmulkintą fetos sūrį, supilame grietinę, įberiame kepimo miltelius, druską, pipirus bei šluotele viską išplakame.
- Galiausiai kepimo indą aukštais kraštais ištepame likusiu aliejumi, sukrečiame tešlą, apibarstome likusiu tarkuotu sūriu bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.