Pyragas su uogiene
Toliau pateikiami ingredientai ir gaminimo eiga.
Ingredientai
- margarinas: 200 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 1 stiklinė
- kvietiniai miltai: 2,5 stiklinės
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- uogienė: 400 mililitrų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia ištirpinkime margariną, kiaušinius gerai išplakime su cukrumi. Berkime kepimo miltelius bei miltus. Tešla neturi būti kieta, lengvai minkoma rankose. Padalinkime į dvi nelygias dalis. Mažesnę dalį dėkime į šaldytuvą maždaug valandai. Didesnę dalį tolygiai paskirstykime ant skardos. Ant viršaus dėkime uogienę. Mažesnę tešlos dalį stambiai sutarkuokime (pvz burokine tarka) bei berkime ant viršaus. Kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minutes, kol pyragas įgaus gražią auksinę spalvą. Dabar jau galime valgyti! Skanaus.
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.