Pyragėliai su ėriena
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- ėrienos faršas: 400 gramų
- bulvės: 1
- morkos: 1
- poras: 1
- česnakas: 1 skiltelė
- Vusterio padažas: keli lašeliai
- pomidorų tyrė: 2 valgomieji šaukštai
- džiovinta mėta: 0,5 arbatinio šaukštelio
- paruošta sluoksniuota tešla: 500 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska
- aliejus
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į įkaitintą keptuvę įpilkime aliejaus bei pakepinkime ėrienos faršą, tada jį perdėkime į lėkštę.
- Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepkime susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytą bulvę, bei sutarkuotą morką ir griežinėliais supjaustytą baltąją poro dalį. Tuomet kai daržovės suminkštės, sudėkime atgal faršą, įlašinkime Vusterio padažo, supilkime pomidorų tyrę, suberkime mėtas, įpilkime truputėlį vandens, pasūdykime, viską labai gerai išmaišykime bei troškinkime maždaug minutes. Tada leiskime atvėsti.
- Tada įkaitinkime orkaitę iki laipsnių temperatūros. Tešlą supjaustykimee kvadratėliais, išdalinkime įdarą. Imkime po vieną kvadratėlį ir perlenkę pusiau gausime trikampes bandeles. Gerai užspauskime kraštus. Bandelių viršų aptepkime išplaktu kiaušiniu.
- Galiausiai kepkime pusvalandį, kol šios bandelės įgaus auksinį atspalvį. Skaniausios jos šiltos su daržovių salotomis.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.