Pyragėliai su kumpiu
Ingredientų sąrašas ir gaminimo procesas aprašyti apačioje.
Ingredientai
- virtas kumpis: 200 gramų
- šaldyta bemielė tešla: 500 gramų
- svogūnai: 1
- sviestas: 1 šaukštas
- grietinėlė: 1 šaukštas
- fermentinis sūris: 100 gramų (smulkiai sutarkuotas)
- kiaušiniai: 1
- sezamų: 1 šaukštas
- šviežiai malti juodieji pipirai
- petražolės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia tešlą atšildome, pakočiojame ant miltais pabarstyto stalo bei formele ar stikline išspaudžiame iš jos maždaug centimetrų skersmens apskritimus.
- Tuomet svogūnus nulupame, plonai supjaustome bei kepame svieste. Kai ims skrusti, suberiame kubeliais supjaustytą kumpį, užberiame druskos, pipirų, įpilame grietinėlę bei išmaišome. Nukeliame nuo viryklės atvėsti.
- Tada ant tešlos dedame po šaukštą įdaro, užberiame sūrio, užlipdome pyragėlio kraštus bei padedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Visus pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu bei užberiame sezamų.
- Tada kepame iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.
- Galiausiai patiekiame su petražolėmis arba salotų lapais. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.