Raugintų kopūstų ir raugintų burokėlių sriuba su kauliukais
Vėlyvi pietūs arba ankstyva vakarienė, juk reik pasistiprint prieš darbą. Raugintų kopūstų ir raugintų burokėlių sriuba kauliukų buljone, dar palikau truputį mėsytės. Cepelinai su varške, nes mėsos jau nebesinorėjo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Sriubai virti)
- Tarka (Bulvių tarkiavimui)
- Dubenys (Skirtingiems ingredientams laikyti)
- Samčiai (Sriubai semti)
Ingredientai
Sriuba
- 300 g Rauginti kopūstai
- 200 g Rauginti burokėliai
- 500 ml Kauliukų buljonas - Galima naudoti vištienos arba jautienos
- 100 g Mėsa - Pasirinktinai
Cepelinai su varške
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
- 200 g Varškė
- 100 g Krakmolas
- Druska - Pagal skonį
- 50 g Sviestas - Padažui
- 100 ml Grietinėlė - Padažui
Gaminimo eiga
- Raugintus kopūstus ir burokėlius sudėti į puodą, užpilti kauliukų buljonu ir virti apie 30 minučių.
- Į sriubą įdėti pasirinktą mėsą ir virti dar apie 30 minučių.
- Bulves tarkuoti ir sumaišyti su krakmolu bei druska. Formuoti cepelinus ir įdaryti varške.
- Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 20 minučių.
- Paruošti padažą: ištirpinti sviestą, įpilti grietinėlę ir šiek tiek druskos. Užpilti padažą ant cepelinų.
Pabaigai…
Gero vakaro visiems!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg