Raugintų kopūstų ir raugintų burokėlių sriuba su kauliukais

Raugintų kopūstų ir raugintų burokėlių sriuba su kauliukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vėlyvi pietūs arba ankstyva vakarienė, juk reik pasistiprint prieš darbą. Raugintų kopūstų ir raugintų burokėlių sriuba kauliukų buljone, dar palikau truputį mėsytės. Cepelinai su varške, nes mėsos jau nebesinorėjo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sriubai virti)
  • Tarka (Bulvių tarkiavimui)
  • Dubenys (Skirtingiems ingredientams laikyti)
  • Samčiai (Sriubai semti)

Ingredientai
  

Sriuba

  • 300 g Rauginti kopūstai
  • 200 g Rauginti burokėliai
  • 500 ml Kauliukų buljonas - Galima naudoti vištienos arba jautienos
  • 100 g Mėsa - Pasirinktinai

Cepelinai su varške

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
  • 200 g Varškė
  • 100 g Krakmolas
  • Druska - Pagal skonį
  • 50 g Sviestas - Padažui
  • 100 ml Grietinėlė - Padažui

Gaminimo eiga
 

  • Raugintus kopūstus ir burokėlius sudėti į puodą, užpilti kauliukų buljonu ir virti apie 30 minučių.
  • Į sriubą įdėti pasirinktą mėsą ir virti dar apie 30 minučių.
  • Bulves tarkuoti ir sumaišyti su krakmolu bei druska. Formuoti cepelinus ir įdaryti varške.
  • Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 20 minučių.
  • Paruošti padažą: ištirpinti sviestą, įpilti grietinėlę ir šiek tiek druskos. Užpilti padažą ant cepelinų.

Pabaigai…

Gero vakaro visiems!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai su varške, Lietuviška virtuvė, Raugintų burokėlių sriuba, Raugintų kopūstų sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating