Restefest pyragas
Man labai patinka norvegiškas pasakymas “restefest”. Tai yra likučių puota. Buvo užsilikę ir to, ir ano, tad šiandien ir suruošiau restefest. Išėmiau iš šaldiklio baravykų, maišelį elnienos faršo ir pagaminau panašų patiekalą į Shepherd’s pie – Piemenų pyragą. Šis receptas puikiai tinka sunaudoti likučius ir sukurti skanų ir maistingą patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Sviestu ištepta)
- Didelė keptuvė (Faršui ir daržovėms apkepinti)
- Maišymo indas (Košei sumaišyti)
- Šaukštas (Sumaišyti ingredientams)
Ingredientai
Košė
- 500 g Bulvių košė - Likutis
- 200 g Virtos morkos - Gabaliukais
- 1 vnt Pastarnokas - Gabaliukais
- 1 vnt Ropė - Gabaliukais
- 1 vnt Kiaušinis
Mėsa ir padažas
- 300 g Elnienos faršas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2 v.š. Crème fraîche - Arba riebi grietinė
- 1 a.š. Česnakų confit
- Skystis nuo baravykų - Atšildyti
- 1 sauja Špinatai
- 200 g Baravykai - Trumpai apkepinti
- pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Bulvių košės likutį sutryniau kartu su keliom virtom morkom, pastarnoko ir ropės gabalėliais. Įmušiau kiaušinį ir gerai išmaišiau. Koše išklojau sviestu išteptą kepimo indą, suformuodama bortelius.
- Apkepiau elnienos faršą, gardindama druska ir pipirais. Sudėjau ant košės.
- Apkepiau svogūną, dėjau porą šaukštų crème fraîche, šaukštelį česnakų confit, pyliau susidariusį skystį nuo atšilusių baravykų. Galiausiai įdėjau didelę saują špinatų. Padažą supyliau ant mėsos.
- Baravykus trumpai apkepiau keptuvėje tol, kol išgaravo drėgmė. Sudėjau ant padažo. Gardinau druska ir pipirais.
- Kepiau orkaitėje 190°C 25 min. Patiekiau su marinuotais agurkais.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka sunaudoti likučius ir sukurti skanų ir maistingą patiekalą. Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ir prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg