Ridikėlių ir sūrio apkepas
Atėjo šiltasis sezonas, o su juo ne tik šiltos, gražios ir šviesios dienos, bet ir daug daug daržovių! Viena iš jų – mūsų mėgiamas raudonas ir sveikas ridikas. Tai ne tik puiki daržovė ir pagalbininkas ruošiant ir gardinant salotas, bet ir fantastiškai skanus apkepų ingredientas! Taigi, jei norisi išbandyti kažką naujo – pasigainkite šį sultingą, aromatingą, skanutėlį apkepą 🙂
Ingredientai
- 2-3 puodeliai ridikėlių
- 250 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 100 g tarkuoto čederio sūrio
- 100 ml grietinėlės
- Priedai: druska, pipirai, citrinos sultys
Gaminimo eiga
- Į keptuvę supilti grietinėlę, pagardinti prieskoniais, užkaisti ir pašildyti, suberti dalį tarkuoto čederio sūrio – taip pagaminsime padažą apkepui.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi. Suberti pusę pilnų ar per pusę perpjautų ridikėlių, užpilti dalį padažo ir apiberti dalimi tarkuotų sūrių, tuomet suberti likusius ridikėlius, supilti likusį padažą ir apiberti likusiu sūriu.
- Kepti apie 40-45 min., kol sūris gražiai išsilydys ir apskrus.
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.