Ridikėlių ir sūrio apkepas

Ridikėlių ir sūrio apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Atėjo šiltasis sezonas, o su juo ne tik šiltos, gražios ir šviesios dienos, bet ir daug daug daržovių! Viena iš jų – mūsų mėgiamas raudonas ir sveikas ridikas. Tai ne tik puiki daržovė ir pagalbininkas ruošiant ir gardinant salotas, bet ir fantastiškai skanus apkepų ingredientas! Taigi, jei norisi išbandyti kažką naujo – pasigainkite šį sultingą, aromatingą, skanutėlį apkepą 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 5 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 5 porcijos

Ingredientai
  

  • 2-3 puodeliai ridikėlių
  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 100 g tarkuoto čederio sūrio
  • 100 ml grietinėlės
  • Priedai: druska, pipirai, citrinos sultys

Gaminimo eiga
 

  • Į keptuvę supilti grietinėlę, pagardinti prieskoniais, užkaisti ir pašildyti, suberti dalį tarkuoto čederio sūrio – taip pagaminsime padažą apkepui.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį padengti kepimo popieriumi. Suberti pusę pilnų ar per pusę perpjautų ridikėlių, užpilti dalį padažo ir apiberti dalimi tarkuotų sūrių, tuomet suberti likusius ridikėlius, supilti likusį padažą ir apiberti likusiu sūriu.
  • Kepti apie 40-45 min., kol sūris gražiai išsilydys ir apskrus.

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Recepto raktažodžiai Apkepai, Daržovių apkepai, Daržovių patiekalai, Greitai pagaminami, Kepti orkaitėje, Patiekalai iš ridikėlių, Patiekalai pietums, Patiekalai visai šeimai, Pavasariški patiekalai, Ridikėlių patiekalai, Sveiki apkepai, Sveiki patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating