Riešutais kvepianti jūros lydeka su bulvių koše ir burokėliais
Nors jūros produktai nėra mėgstamiausi, kartais organizmas prašo ko nors ypatingo. Šis paprastas, bet labai skanus patiekalas su jūros lydeka, bulvių koše ir burokėliais kvepia riešutais. Jūros lydeka ypatinga tuo, kad neturi kaulų ir kepant skleidžia riešutų kvapą. Tai puikus pasirinkimas advento laikotarpiu, kai norisi kažko paprasto, bet įsimintino.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, geriausia nelimpanti)
- Peilis (Žuvies valymui)
- Pjaustymo lenta (Žuvies paruošimui)
- Bulvių grūstuvė (Košės ruošimui)
- Puodas (Bulvėms virti)
Ingredientai
- 300 g Jūros lydeka - Valyta
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos
- 100 g Virtos burokėliai - Tarkuoti
- 1 vnt Mėlynas svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 v.š. Aliejus - Kepimui
- 100 ml Pienas - Šiltas, košei
- 50 g Sviestas - Košei
- Pagal skonį Druska - Košei, žuviai ir burokėliams
- Pagal skonį Pipirai - Žuviai
- Kelis žiupsnius Miltai - Žuviai apvolioti
Gaminimo eiga
- Jūros lydeką nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite ir papipirinkite. Apvoliokite miltuose.
- Kepkite keptuvėje su aliejumi, kol žuvis taps gražiai auksinės spalvos ir skleis riešutų kvapą.
- Kol kepa žuvis, išvirkite bulves, sutrinkite jas su sviestu ir šiltu pienu, kol gausite vientisą košę.
- Burokėlius sumaišykite su smulkintu mėlynu svogūnu, pagardinkite druska ir aliejumi.
- Patiekite žuvį su bulvių koše ir burokėliais.
Pabaigai…
Jūros lydeka, kepant su miltais, įgauna riešutų aromatą, todėl patiekalas tampa ypatingas. Burokėliai su svogūnu puikiai papildo šį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg