Riešutiniai blyneliai su varške
Riešutiniai blyneliai su varške tai labai greitai ir skaniai paruošiami blyneliai. Jie ypač tinka prie kavos ar arbatos, bei tikrai patiks jūsų mažiesiems.
Ingredientai
- Tešlai:
- pienas: 200 ml
- kiaušiniai: 2
- miltai: 100 g
- cukrus: 3 šaukštai
- lazdynų riešutai: 3 šaukštai (malti)
- krakmolas: 50 g
- druska
- aliejus: kepti
Gaminimo eiga
- Įdarui pieną supilkite į per sietelį pertrintą varškę, pridėkite nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite išspaustas vaisiaus sultis. Berkite cukraus pudrą.
- Iš miltų, krakmolo, riešutų, pieno, kiaušinių trynių, cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Tada pamažu įmaišykite ir išplaktus kiaušinių baltymus. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius apskritus blynelius. Pusę blynelių aptepkite varškės mase. Ant viršaus dėkite uogų ir užvožkite likusiais blyneliais. Šviežias avietes galite keisti šaldytomis ar kitomis uogomis, konservuotais vaisiais.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.