Riešutų troškinys su daržovėmis ir ciberžole
Šis troškinys sujungia šviežių daržovių ir sultingos kiaulienos skonį su ciberžolės ir česnako aromatu. Tai puikus pasirinkimas žiemos vakarienei, kuomet norisi ko nors šilto ir jaukaus. Jis ne tik skanus, bet ir maistingas, praturtintas vitaminais ir mineralais iš daržovių.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, gilus puodas troškinimui)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis (Aštrus, daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Medinė mentelė (Kepimui ir maišymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 400 g Kiauliena
- 200 g Brokoliai
- 1 vnt Raudona paprika
- 2 vnt Bulvės
- 1 vnt Morka
- 1 vnt Svogūnas
- 2 skiltelės Česnakas
- 1 a.š. Druska
- 1/2 a.š. Juodieji pipirai
- 1 l Sultinys
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 a.š. Ciberžolė
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų puode ir apkepkite smulkintą svogūną ir česnaką.
- Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytą kiaulieną ir kepkite, kol apskrus.
- Į puodą įdėkite supjaustytas bulves, morką, papriką ir brokolius.
- Pagardinkite druska, pipirais ir ciberžole.
- Užpilkite sultinį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Patiekite karštą troškinį.
Pabaigai…
Šis troškinys yra puikus žiemos vakarienės pasirinkimas, kupinas vitaminų ir mineralų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 50mg