Rizotas su žaliais žirneliais ir grybais

Rizotas su žaliais žirneliais ir grybais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kartais pagalvoju, kad praėjusiame gyvenime buvau italė. Ir kalba man jų labai graži. Ir vyrai gražuoliai. Ir patiekalai skanūs. Gaila tik, kad kai kurie labai skanūs, bet grožio neturi (arba nufotografuot aš jų nemoku). Šis rizotas yra puikus pavyzdys: skanus, bet vizualiai neįspūdingas. Paruoškite jį, kai norite skanaus, tačiau paprasto patiekalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Gili keptuvė (Didelė ir su dangčiu)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Samčiai (Sultiniui pilti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Pora - Smulkiai pjaustyti
  • 200 g Grybai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 skiltelės Česnakai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 šakelės Čiobreliai - Džiovinti arba švieži
  • 200 g Švieži žirneliai - Galima naudoti ir šaldytus
  • 2 šaukštai Sviestas
  • 200 g Rizoto ryžiai - Vialone arba Arborio
  • 100 ml Baltas vynas
  • 1 l Vištienos sultinys - Karštas
  • 100 g Parmezano sūris - Tarkuotas
  • 1 saujelė Svogūno laiškai - Smulkiai pjaustyti
  • pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Gilioje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepame svogūnus ir porus.
  • Po kelių minučių sudedame mėgiamus grybus, česnaką ir čiobrelius. Dedame druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Suberiame šviežius žirnelius ir du šaukštus sviesto, tada dedame rizoto ryžius. Kelias minutes maišome.
  • Supilame baltą vyną. Jam išgaravus, pilame karštą vištienos sultinį po samtelį, nuolatos maišome.
  • Kai sultinys nugaruoja, dapilame dar samtelį. Kartojame tol, kol ryžiai bus „al dente“.
  • Įtarkuojame parmezano sūrį, sudedame pjaustytus svogūno laiškus. Išmaišome ir uždengiame dangčiu, leidžiame pailsėti.
  • Dedame ir valgome.

Pabaigai…

Šis rizotas gali būti puikus pagrindinis patiekalas arba garnyras. Jei norite daugiau skonio, galite pridėti daugiau česnako arba naudoti daržovių sultinį vietoj vištienos sultinio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 30mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai grybai, Rizotas, Žirneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating