
Rūkyta kiaulienos nugarinė
Ši rūkyta kiaulienos nugarinė yra puikus pasirinkimas mėgėjams, vertinantiems naminius rūkytus gaminius. Nugarinė su oda, išmirkyta prieskonių mišinyje, rūkoma šaltu dūmu ir vytinama šaldytuve, suteikiant unikalų skonį ir tekstūrą.
Reikalingi Įrankiai
- Šaldytuvas (Mėsai laikyti ir vytinti)
- Rūkykla (Šaltam rūkymui)
- Pjaustymo lenta (Mėsai pjaustyti)
- Peilis (Aštrus peilis pjaustymui)
- Indas (Druskos ir prieskonių mišiniui)
Ingredientai
- 8 kg Kiaulienos nugarinė su oda - Supjaustyta 1 kg gabalais
- 40 g Druska
- 50 ml Alkoholis
- 0.5 a.š. Maltu juodu pipiru
- 0.5 a.š. Cukrus
- 1 a.š. Česnako granulės
- 0.5 a.š. Mairūnas
Gaminimo eiga
- Sumaišykite druską, alkoholį, maltu juodu pipiru, cukrų, česnako granules ir mairūną. Įtrinkite nugarinę šiuo mišiniu ir padėkite į šaldytuvą 5-7 dienoms, kasdien apversdami.
- Po sūdymo nuvalykite mėsą, jei reikia, pamerkite šaltame vandenyje. Pora dienų apdžiovinkite ir paruoškite rūkymui.
- Rūkinkite mėsą šaltu dūmu iki 27 laipsnių temperatūros 1-2 paras.
- Po rūkymo mėsą laikykite šaldytuve dar 2-3 savaites, kad vytintųsi. Galiausiai supakuokite vakuume, kad neperdžiūtų.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais pagal savo skonį. Svarbu užtikrinti tinkamą laikymo temperatūrą ir sąlygas, kad mėsa būtų saugi vartoti.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 1gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 400mg