Rūkyta kiaulienos nugarinė

Rūkyta kiaulienos nugarinė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši rūkyta kiaulienos nugarinė yra puikus pasirinkimas mėgėjams, vertinantiems naminius rūkytus gaminius. Nugarinė su oda, išmirkyta prieskonių mišinyje, rūkoma šaltu dūmu ir vytinama šaldytuve, suteikiant unikalų skonį ir tekstūrą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 7 days
Gamyba 2 days
Iš viso 9 days
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Šaldytuvas (Mėsai laikyti ir vytinti)
  • Rūkykla (Šaltam rūkymui)
  • Pjaustymo lenta (Mėsai pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus peilis pjaustymui)
  • Indas (Druskos ir prieskonių mišiniui)

Ingredientai
  

  • 8 kg Kiaulienos nugarinė su oda - Supjaustyta 1 kg gabalais
  • 40 g Druska
  • 50 ml Alkoholis
  • 0.5 a.š. Maltu juodu pipiru
  • 0.5 a.š. Cukrus
  • 1 a.š. Česnako granulės
  • 0.5 a.š. Mairūnas

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite druską, alkoholį, maltu juodu pipiru, cukrų, česnako granules ir mairūną. Įtrinkite nugarinę šiuo mišiniu ir padėkite į šaldytuvą 5-7 dienoms, kasdien apversdami.
  • Po sūdymo nuvalykite mėsą, jei reikia, pamerkite šaltame vandenyje. Pora dienų apdžiovinkite ir paruoškite rūkymui.
  • Rūkinkite mėsą šaltu dūmu iki 27 laipsnių temperatūros 1-2 paras.
  • Po rūkymo mėsą laikykite šaldytuve dar 2-3 savaites, kad vytintųsi. Galiausiai supakuokite vakuume, kad neperdžiūtų.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais pagal savo skonį. Svarbu užtikrinti tinkamą laikymo temperatūrą ir sąlygas, kad mėsa būtų saugi vartoti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 1gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 400mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Naminė mėsa, Rūkyta nugarinė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating