Rusiški lietiniai su varškės ir silkių įdaru
Kas mėgsta silkę, tiems tikrai patiks šie kiek keistoki Rusiški lietiniai su varškės ir silkių įdaru.
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 2 stiklinės
- kiaušiniai: 2
- pienas: 1 stiklinė
- vanduo: 1 stiklinė
- druska
- kepimo milteliai: 1 šaukštelis
- aliejus: kepti
- Įdarui:
- varškė: 400 g
- silkė: 200 g
- krapai
Gaminimo eiga
- Pradžiai pilkite į keptuvę truputį tešlos (sluoksnis turėtų būti kiek storesnis, nei įprastų lietinių).
- Šiek tiek apkepę, krėskite per vidurį įdaro (kaip pasigaminti aprašyta truputėlį žemiau), užpilkite dar vienu sluoksniu tešlos, po minutėlės apverskite.
- Įdaro paruošimas: Kad paruošti įdarą per sietelį pertrinkite varškę.
- Tuomet silkes supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Kad būtų skaniau nepamirškite visko pagardinti krapais (jų dėkite pagal skonį, krapų mėgėjai gali jų įdėti šiek tiek daugiau).
- Ir galiausiai įdarytus blynus galima tiekti su lydytu sviestu, grietine.
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.