
Rytietiškas kalakutienos šašlykas
Daugiau informacijos ir instrukcijų rasite apačioje.
Ingredientai
- kalakutienos krūtinėlės: 500 gramų
- agurklės lapų: 10 gramų (papuošimui)
- žiedinių kopūstų: 1 (vid. dydžio)
- Marinatui:
- česnakų: 2 skiltelių
- imbiero: 1 arbatinio šaukštelio
- malto indiško “cumin” (kmynų): 1 arbatinio šaukštelio
- gelsvės: 4 gramų
- kario 4 gramų
- natūralaus jogurto: 150 gramų
- citrinos sulčių: 1 citrinos
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kalakutienos krūtinėlę supjaustome bei pamarinuojame.
- Tuomet likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustome panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir kalakutienos krūtinėlę. Sumaišome su marinuojama mėsa.
- Tada ant medinių iešmelių (prieš tai juos išmirkome vandenyje) pakaitomis suveriame kalakutieną bei žiedinį kopūstą.
- Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje grilio funkcija maždaug – minučių arba ant grilio. Galima patiekti ir vienus ir su ryžiais. Skonis nuostabus!
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.