Ryžiai su daržovėmis ir vištiena

Ryžiai su daržovėmis ir vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandien šaldytuve užsilikusių maisto produktų valymas ir improvizacija “ale kažkas panašaus į plovą”, bet pavadinsiu Ryžiai su daržovėmis su minimum mesytės Kai lauke oras blogas ir iki parduotuvės tolokai reikia padaryti reviziją kas užsilikę šaldytuve. Vyras grįžęs po darbo pamatęs mano resursus, suraukė nosį ir pasakė, tai ką mes šiandien kaulus griaušim Sakau taip kaulai su ryžiais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 35 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • broilerio viščiuko nugarkaulis su uodegyte ir kakliuku (kažkada galvojau panaudosiu sriubytei)
  • 2 vnt vidutinės morkos
  • vidutinio dydžio svogūnas
  • saldžiosios paprikos 150 gr.
  • smulkinti pomidorai savo sultyse 1 indelis
  • druska, pipirai, bazilikas džiovintas, aitrios paprikos dribsniai
  • sausi svogūno ir česnako milteliai
  • truputis sviesto
  • Česnako visa galvutė

Gaminimo eiga
 

  • Supjausčiau mažesniais gabalėliais vištienos nugarkaukauli ir ant kaitrios ugnies su trupučiu aliejaus apkepinau.
  • Sudėjau į puodą ir kol karšti sudėjau prieskonius druską, maltus pipirus, aitruosius pipirus, baziliką ir permaisiau, kad susidraugautų su vištiena.
  • Tada keptuvėje ant likusių nuo vištienos riebalų apkepinau truputį svogūną pjaustytą kubeliais, tada prie jo dėjau tarkuotas morkas, kepiau apie 5 min. tada įdėjau apie 40 -50 gr. sviesto ir suberiau pjaustytas kubeliais paprikas.
  • dar pakepiau apie 3-5 min. Supyliau iš indėlio smulkintus pomidorus kai užvirė įdėjau druskos, pipirų ir ir nepilną arbatini šaukštelį cukraus. Viską dar patroškinau apie 5 min.
  • Puode kur buvo vištiena išpyliau puse stiklinės vandens ir pradėjau tušintis. Kai vanduo užvirė užsukau ant pačio min. ir tušinau vištieną 20 min ant labai silpnos ugnies.
  • Tada supyliau pomidorus su daržovėm, perplautus ryžius ir 3 stiklinės vandens. Dėjau lauro lapą ir nevalytą viela česnako galvutę. Kai užvirė ant minimalios ugnies viskas virė 20 min. Isjungiau viryklę, vanduo dar nebuvo pilnai sugertas į ryžius ir neatidarinejan dangčio palikau 30 min pastovėti.
  • Paskui tik beliko ištraukti česnako galvutę ir viską permaišyti. Labai skaniai pavakarieniavom ir rytojui dar vakarienei liko.
  • Česnakas užsikasti prie košės, nes jisai labai saldus ir skanus.

Pabaigai…

Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.
Recepto raktažodžiai Vištienos faršo patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating