Ryžiais ir žuvimi įdaryti pomidorai
Pradėkite nuo ingredientų sąrašo ir instrukcijų žemiau.
Ingredientai
- pomidorai: 4 dideli
- konservuotas tunas: 1 skardine
- salierai: 2 stiebai
- ryžiai: 2 šaukštai
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelės
- pomidorų tyrė: 1 šaukštas
- cukrus: 1 šaukštelis
- petražolės
- druska
- malti juodieji pipirai
- salotų lapai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia ryžius išvirkime. Šakute sutrinkime tuną bei sumaišykime su ryžiais.
- Tada nuplaukime pomidorus, nupjaukime viršų, šaukštu išskobkime minkštimą. Minkštimą supjaustykime gabalėliais. Smulkiai supjaustykime svogūnus bei česnakus.
- Tuomet supjaustytas daržoves sumaišykime, sudėkime į puodą kartu su pomidorų minkštimu bei tyre. Įpilkime pusę stiklinės vandens, įberkime cukraus, išmaišykime, užkaiskime ant nedidelės liepsnos. Troškinkime pamaišydami maždaug – 20 minučių. Įberkime druskos ir pipirų pagal skonį, nukaiskime.
- Po to prikimškime pomidorus turimos masės, apliekime padažu.
- Galiausiai sudėkime pomidorus į kepimo skardą, kepkime 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.