Ryžių ir špinatų apkepas
Paprastas, gardus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jeigu, jau pabodo mėsos patiekalai ir norisi išbandyti kažką naujo? O gal esate vegetaras? Jei taip, tuomet šis receptas – kaip tik Jums!
Ingredientai
- 500 g špinatų lapų
- 1,5 puodelio ilgagrūdžių ryžių
- 20 g sviesto +indo ištepimui
- 1 puodelis tarkuoto parmezano sūrio
- 0,5 puodelio smulkintų migdolų
- 1 puodelis rikotos
- Priedai: druska, pipirai, muskatas, citrinos žievelė ir kiti pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Užvirti pasūdytą vandenį, sudėti špinatus ir juos apvirti apie 30 sekundžių, tuomet nupilti karštą vandenį, špinatus nupilti šaltu vandeniu ir gerai nusunkti.
- Špinatus smulkiai supjaustyti.
- Išvirti ryžius, palaukti, kol atvės.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį ištepti sviestu ir pabarstyti šiek tiek parmezano.
- Dubenėlyje ištirpinti sviestą, suberti smulkintus migdolus, palikti 2 minutėms ant vidutinės ugnies, įberti šiek tiek druskos.
- Į kitą dubenį suberti ryžius, sudėti visus paruoštus ingredientus, priedus, išskyrus špinatus ir šiek tiek sūrio, ir viską gerai išmaišyti.
- Suberti smulkintus špinatus, viską dar kartą išmaišyti.
- Gautą masę sudėti į kepimo indą, apibarstyti sūriu.
- Kepti orkaitėje iki 10min., kol sūris gražiai apskrus.
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.