Ryžių ir špinatų apkepas

Ryžių ir špinatų apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprastas, gardus ir sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jeigu, jau pabodo mėsos patiekalai ir norisi išbandyti kažką naujo? O gal esate vegetaras? Jei taip, tuomet šis receptas – kaip tik Jums!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g špinatų lapų
  • 1,5 puodelio ilgagrūdžių ryžių
  • 20 g sviesto +indo ištepimui
  • 1 puodelis tarkuoto parmezano sūrio
  • 0,5 puodelio smulkintų migdolų
  • 1 puodelis rikotos
  • Priedai: druska, pipirai, muskatas, citrinos žievelė ir kiti pagal skonį.

Gaminimo eiga
 

  • Užvirti pasūdytą vandenį, sudėti špinatus ir juos apvirti apie 30 sekundžių, tuomet nupilti karštą vandenį, špinatus nupilti šaltu vandeniu ir gerai nusunkti.
  • Špinatus smulkiai supjaustyti.
  • Išvirti ryžius, palaukti, kol atvės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, pasiruošti kepimo indą, jį ištepti sviestu ir pabarstyti šiek tiek parmezano.
  • Dubenėlyje ištirpinti sviestą, suberti smulkintus migdolus, palikti 2 minutėms ant vidutinės ugnies, įberti šiek tiek druskos.
  • Į kitą dubenį suberti ryžius, sudėti visus paruoštus ingredientus, priedus, išskyrus špinatus ir šiek tiek sūrio, ir viską gerai išmaišyti.
  • Suberti smulkintus špinatus, viską dar kartą išmaišyti.
  • Gautą masę sudėti į kepimo indą, apibarstyti sūriu.
  • Kepti orkaitėje iki 10min., kol sūris gražiai apskrus.

Pabaigai…

Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.
Recepto raktažodžiai Apkepai, Apkepas, Greitai pagaminami, Kepti orkaitėje, Patiekalai iš ryžių, Patiekalai iš špinatų, Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Ryžių patiekalai, Sveiki apkepai, Sveiki patiekalai, Veganams, Vegetarams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating