
Ryžių košė su vištos šlaunelių mėsa ir daržovėmis su morkų ir petražolių garnyru
Šis patiekalas jungia gardžią ryžių košę su sultinga vištienos šlaunelių mėsa, praturtintą įvairiomis daržovėmis. Šalia pateikiamas šviežias morkų, petražolių, česnako, krapų ir alyvuogių aliejaus garnyras. Puikiai tinka lengviems pietums ar vakarienei, kai norisi kažko maistingo ir greitai pagaminamo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Ryžiams ir daržovėms virti)
- Keptuvė (Vištienos kepimui)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Ryžių košė
- 200 g Ryžiai - Baltieji ilgagrūdžiai
- 500 ml Vištienos sultinys
- 200 g Vištos šlaunelių mėsa - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Paprika - Smulkiai supjaustyta
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepimui
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
Morkų garnyras
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos juostelėmis
- 1 sauja Petražolės - Smulkintos
- 1 sauja Krapai - Smulkinti
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 skiltelė Česnakas - Susmulkintas
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite vištienos kubelius, kol jie bus auksinės spalvos. Išimkite vištieną ir atidėkite.
- Toje pačioje keptuvėje, apkepkite svogūnus, česnaką, papriką ir morką, kol jie suminkštės. Sudėkite atgal vištieną ir maišykite.
- Supilkite vištienos sultinį į puodą ir į jį sudėkite ryžius. Virkite ant mažos ugnies, kol ryžiai sugeria visą skystį.
- Sumaišykite vištieną su daržovėmis ir ryžiais. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite dar kelias minutes.
- Morkas supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, krapais ir česnaku. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir lengvai pamaišykite.
- Patiekite ryžių košę su morkų garnyru šalia. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitas mėgstamas daržoves, pvz., cukiniją ar brokolius, norėdami paįvairinti patiekalą. Jei norite aštresnio skonio, pridėkite šiek tiek čili pipirų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 15mg