
Ryžių kotletai su sūriu ir garstyčiomis
Mano receptas aprašytas žemiau. Jei turite pastabų, būtinai palikite komentarą.
Ingredientai
- 55g sviesto
- svogūnų laiškų
- 350g ryžių
- 1l vištienos sultinio
- 2 kiaušiniai
- 75g fermentinio sūrio
- 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
- 84g šviežios duonos trupinių
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- druskos, pipirų
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti smulkintus svogūnų laiškus, suberti ryžius, gerai išmaišyti, įpilti šiek tiek sultinio, kai jis susigers, įpilti dar šiek tiek, kol supilsite visą sultinį, tada ryžius palikite atvėsti. Į atvėsusius ryžius sudėkite tarkuotą sūrį, garstyčias, petražoles, duonos trupinius, įmuškite kiaurinius, pagardinkite prieskoniais. Iš paruoštos masės padarykite kotletų. juos sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite apie in iš kiekvienos pusės, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.