Šakočio pyragas
Kaip paruošti šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- cukrus: 350 gramų
- margarinas: 350 gramų
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinis šaukštelis
- kiaušiniai: 7
- miltai: 200 gramų
- krakmolas: 150 gramų
- grietinė: 3 šaukštai
- druska: žiupsnelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia, margariną pašildome bei išsukam su cukrumi ir vanile. Atskiriame kiaušinių trynius, po vieną juos įplakame. Įmaišome miltus, krakmolą, grietinę. Kiaušinių baltymus išplakame su druska iki purumo ir įmaišome į tešlą. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
- Tuomet tortinę išklojame kepimo popieriumi. Įpilame kelis šaukštus tešlos, paskirstome tolygiai. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (nustatome viršaus kepimo funkciją). Kepame, kol paruduos. Galiausiai, užpilam dar kelis šaukštus tešlos bei vėl kepame. Taip kepame sluoksniuoti pyragą, kol visiškai nebeliks tešlos. Atvėsiname kambario temperatūroje (nors pats skaniausias šis pyragas karštas).
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.