Saldūs virtinukai

Saldūs virtinukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Saldūs virtinukai vaikams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • Makaronų tešla:
  • 280 g miltų,
  • 2 kiaušiniai,
  • 2 kiaušinių tryniai,
  • 1 žiupsnelis druskos,
  • 1,5 šaukšto aliejaus,
  • 2 šaukštai drungno vandens.
  • Įdaras:
  • 100 g sviesto,
  • 40 g cukraus,
  • 1/2 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
  • 3 kiaušinių tryniai,
  • 20 ml vyšnių arba slyvų likerio,
  • 400 g varškės,
  • po 40 g smulkiai supjaustytų cukruje virtų apelsinų arba citrinų,
  • 1 šaukštas granatų sirupo.
  • Vaisių padažas:
  • 250 g braškių,
  • 1 šaukštas cukraus pudros,
  • 40 ml likerio “Cointreau”.
  • 1 kiaušinis (aptepti),
  • rudojo cukraus (pabarstyti),
  • keli melisos lapeliai (papuošti).

Gaminimo eiga
 

  • Miltus nusijokite į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
  • Į ją įmuškite kiaušinius, kiaušinių trynius, suberkite druską, supilkite aliejų, vandenį.
  • Suminkykite elastingą tešlą ir palikite pastovėti.
  • Iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
  • Įmaišykite citrinos sultis, žievelę, kiaušinių trynius, vaisių likerį, varškę, cukatas ir granatų sirupą.
  • Masę ištrinkite ir pusę valandos palikite pastovėti. Tuo tarpu plonai iškočiokite tešlą į taisyklingą stačiakampį.
  • Kiaušinį išplakite ir patepkite juo tešlą.
  • Įdarą geriausia paskirstyti iš konditerinio maišelio su skylute.
  • Vienodais atstumais ant vienos tešlos lakšto pusės išspauskite mažus įdaro kauburėlius.
  • Uždenkite kita tešlos puse, tarpus prispauskite. Peiliu išpjaukite mažus virtinukus.
  • Dėkite į verdantį menkai pasūdytą vandenį ir virkite apie 3 minutes.
  • Išimkite ir gerai nuvarvinkite.
  • Padažui braškes sutrinkite, sumaišykite su cukraus pudra ir pertrinkite per sietelį.
  • Braškių tyrę aromatizuokite likeriu “Cointreau” ir išdėliokite į lėkštes.
  • Virtinukus pabarstykite ruduoju cukrumi ir patiekite su uogų tyre. Papuoškite melisos lapeliais.

Pabaigai…

Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Miltiniai patiekalai, Virtinukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating