
Saldūs virtinukai
Saldūs virtinukai vaikams.
Ingredientai
- Makaronų tešla:
- 280 g miltų,
- 2 kiaušiniai,
- 2 kiaušinių tryniai,
- 1 žiupsnelis druskos,
- 1,5 šaukšto aliejaus,
- 2 šaukštai drungno vandens.
- Įdaras:
- 100 g sviesto,
- 40 g cukraus,
- 1/2 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
- 3 kiaušinių tryniai,
- 20 ml vyšnių arba slyvų likerio,
- 400 g varškės,
- po 40 g smulkiai supjaustytų cukruje virtų apelsinų arba citrinų,
- 1 šaukštas granatų sirupo.
- Vaisių padažas:
- 250 g braškių,
- 1 šaukštas cukraus pudros,
- 40 ml likerio “Cointreau”.
- 1 kiaušinis (aptepti),
- rudojo cukraus (pabarstyti),
- keli melisos lapeliai (papuošti).
Gaminimo eiga
- Miltus nusijokite į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
- Į ją įmuškite kiaušinius, kiaušinių trynius, suberkite druską, supilkite aliejų, vandenį.
- Suminkykite elastingą tešlą ir palikite pastovėti.
- Iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
- Įmaišykite citrinos sultis, žievelę, kiaušinių trynius, vaisių likerį, varškę, cukatas ir granatų sirupą.
- Masę ištrinkite ir pusę valandos palikite pastovėti. Tuo tarpu plonai iškočiokite tešlą į taisyklingą stačiakampį.
- Kiaušinį išplakite ir patepkite juo tešlą.
- Įdarą geriausia paskirstyti iš konditerinio maišelio su skylute.
- Vienodais atstumais ant vienos tešlos lakšto pusės išspauskite mažus įdaro kauburėlius.
- Uždenkite kita tešlos puse, tarpus prispauskite. Peiliu išpjaukite mažus virtinukus.
- Dėkite į verdantį menkai pasūdytą vandenį ir virkite apie 3 minutes.
- Išimkite ir gerai nuvarvinkite.
- Padažui braškes sutrinkite, sumaišykite su cukraus pudra ir pertrinkite per sietelį.
- Braškių tyrę aromatizuokite likeriu “Cointreau” ir išdėliokite į lėkštes.
- Virtinukus pabarstykite ruduoju cukrumi ir patiekite su uogų tyre. Papuoškite melisos lapeliais.
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.