
Saldžiarūgštė vištiena
Labai skanu ir paprasta! Šis receptas sukuria traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu, kuri puikiai tinka tiek kasdieniam valgiui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, kad būtų galima kepti vištieną aliejuje)
- Dubenys (Tešlai ir padažui maišyti)
- Plaktuvas (Kiaušiniui plakti)
- Šaukštai (Krakmolui ir padažui maišyti)
Ingredientai
Vištiena
- 2 vnt Vištienos filė gabalėliai - Supjaustyti kubeliais
- 2 šaukštai Krakmolas - Bulvių arba kukurūzų
- 1 vnt Kiaušinis
- Žiupsnelis Druska
- Žiupsnelis Pipirai
- Aliejus - Kepimui
Padažas
- 4 šaukštai Pomidorų padažas - Sveikesnei versijai naudoti pomidorų tyrę
- 2 šaukštai Cukrus - Sveikesnei versijai naudoti medų
- 2 šaukštai Ryžių actas - Tinka ir baltojo vyno ar obuolių actas
- 2 skiltelės Česnakas
Patiekiant
- Virti ryžiai
- Sezamo sėklos
Gaminimo eiga
- Nuplauname ir nusausiname vištieną. Vištieną supjaustome kubeliais, dedame į dubenį. Kartu dedame ir kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus, viską išmaišome, jog kiekvienas gabaliukas tolygiai pasidengtų. Į įkaitintą aliejų dedame vištienos gabalėlius taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų. Kepame, kol krašteliai gražiai apskrunda, o mėsa iškepa.
- Ruošiame padažą: indelyje sumaišome pomidorų padažą, cukrų, actą, įtarkuojame česnaką. Iškepusią vištieną apipilame padažu ir maišydami kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja.
- Į lėkštę dedame ryžius, ant viršaus – vištienos. Pabarstome sezamo sėklomis.
Pabaigai…
Galima naudoti ir kitus actus, pvz., obuolių ar baltojo vyno. Jei norite sveikesnės versijos, cukrų keiskite medumi, o pomidorų padažą – pomidorų tyre.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg