Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Labai skanu ir paprasta! Šis receptas sukuria traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu, kuri puikiai tinka tiek kasdieniam valgiui, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Azijietiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili, kad būtų galima kepti vištieną aliejuje)
  • Dubenys (Tešlai ir padažui maišyti)
  • Plaktuvas (Kiaušiniui plakti)
  • Šaukštai (Krakmolui ir padažui maišyti)

Ingredientai
  

Vištiena

  • 2 vnt Vištienos filė gabalėliai - Supjaustyti kubeliais
  • 2 šaukštai Krakmolas - Bulvių arba kukurūzų
  • 1 vnt Kiaušinis
  • Žiupsnelis Druska
  • Žiupsnelis Pipirai
  • Aliejus - Kepimui

Padažas

  • 4 šaukštai Pomidorų padažas - Sveikesnei versijai naudoti pomidorų tyrę
  • 2 šaukštai Cukrus - Sveikesnei versijai naudoti medų
  • 2 šaukštai Ryžių actas - Tinka ir baltojo vyno ar obuolių actas
  • 2 skiltelės Česnakas

Patiekiant

  • Virti ryžiai
  • Sezamo sėklos

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauname ir nusausiname vištieną. Vištieną supjaustome kubeliais, dedame į dubenį. Kartu dedame ir kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus, viską išmaišome, jog kiekvienas gabaliukas tolygiai pasidengtų. Į įkaitintą aliejų dedame vištienos gabalėlius taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų. Kepame, kol krašteliai gražiai apskrunda, o mėsa iškepa.
  • Ruošiame padažą: indelyje sumaišome pomidorų padažą, cukrų, actą, įtarkuojame česnaką. Iškepusią vištieną apipilame padažu ir maišydami kaitiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja.
  • Į lėkštę dedame ryžius, ant viršaus – vištienos. Pabarstome sezamo sėklomis.

Pabaigai…

Galima naudoti ir kitus actus, pvz., obuolių ar baltojo vyno. Jei norite sveikesnės versijos, cukrų keiskite medumi, o pomidorų padažą – pomidorų tyre.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 10gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Saldžiarūgštė, Traški, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating