
Šalta virta lašiša su bulvėmis ir agurkų salotomis
Kol aš kinkas drebinau, skindama trešnes, vyras paruošė vieną pačių tradiciškiausių norvegiškų patiekalų. Virta lašiša dažnai patiekiama įvairiose šventėse, tokiose kaip konfirmacija, vestuvėse, krikštynose ir t.t. Gaminama dažnai ten, kur virtuvės nėra arba ji labai nedidelė. Tai vienas pačių paprasčiausių ir lengviausiai paruošiamų patiekalų, kurį galima ir reikia paruošti iš anksto. Lašiša savame sultinyje šaldytuve gali stovėti ir keletą dienų.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, virimui)
- Šaldytuvas (Laikyti lašišą prieš patiekiant)
- Peilis (Agurkų pjaustymui)
- Skustukas (Agurkų juostelėms paruošti)
- Indai (Patiekimui)
Ingredientai
Lašiša
- 800 g Lašišos filė
- Vanduo - Kiek reikia, kad apsemtų lašišą
- 10 vnt. Pipirų žirneliai
- 3 vnt. Lauro lapai
- 1 a.š. Druska
Patiekimui
- 1 kg Bulvės - Nedidelės, virtos
- 200 g Grietinė
- 2 vnt. Agurkai - Supjaustyti juostelėmis
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Marinatas - Saldžiarūgštis (vanduo, cukrus, actas)
Gaminimo eiga
- Į puodą pilkite šalto vandens, įdėkite pipirų žirnelių, lauro lapų, druskos. Sudėkite lašišos gabalus. Užkaitinkite lėtai iki virimo. Užvirus išjunkite ir palikite po dangčiu atvėsti. Viską padėkite į šaldytuvą iki patiekimo.
- Patiekiama su virtomis karštomis bulvėmis, grietine, agurkų salotomis. Agurkų salotos: agurkus pjaustykite juostelėmis, apibarstykite druska ir pipirais, sumaišykite su marinatu, pagamintu iš vandens, cukraus ir acto. Gaminama likus pusvalandžiui iki patiekimo.
Pabaigai…
Lašišą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve kelias dienas. Tai puikus patiekalas šventėms ar pietums gamtoje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg