
Šaltibarščiai su keptomis bulvėmis
Šaltibarščiai – klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris neabejotinai asocijuojasi su vasara. Šis šaltibarščių receptas, patiektas su keptomis bulvėmis, yra paprastas, bet skanus ir visiems lietuviams puikiai pažįstamas. Šaltibarščiai gaminami iš kefyro, agurkų, svogūnų laiškų, burokėlių ir krapų, o bulvės kepamos su druska iki auksinės spalvos. Tai tikras lietuviškas skonis!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Bulvėms kepti)
- Puodelis (Šaltibarščiams paruošti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
Šaltibarščiai
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas smulkiais kubeliais
- 1 sauja Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti
- 1 vnt Burokėlis - Virti ir tarkuoti
- 1 sauja Krapai - Smulkiai supjaustyti
- 500 ml Kefyras
- Pagal skonį Druska
Keptos bulvės
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
- Pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Paruoškite šaltibarščius: į kefyrą įdėkite smulkintus agurkus, svogūnų laiškus, tarkuotus burokėlius ir krapus. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite bulvių griežinėlius su druska, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
- Patiekite šaltibarščius su keptomis bulvėmis. Mėgaukitės!
Pabaigai…
Šaltibarščiai geriausiai skanūs atšaldyti, todėl rekomenduojama juos laikyti šaldytuve bent valandą prieš patiekiant.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 10mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg